Bé, pels que no us podeu imaginar el què és programar i dissenyar un videojoc, només us diré que un bit vol dir 1 BInari digiT que només pot tenir dos valors: 1 o 0. Limitats als anys 80 amb processadors de 8 bits i amb una RAM que no podria ni carregar aquest mateix blog, la imaginació dels creadors i dels jugadors havia de ser molt gran. Evidentment la música era nefasta o inexistent en alguns casos no podies guardar les partides… Eren jocs molt difícils i  al obrir la màquina sempre tornaves a la primera pantalla.

El primer videojoc que recordo era dels Barrufets, cap a allà a l’any 1984. Ens havien deixat un Spectrum i uns quants cassets ( jocs ). Era molt petit i mirava com jugaven els grans.

Els meus cosins tenien un Atari 2600 i era realment acollonant tenint en compte que va sortir l’any 1978. El so, els moviments i el joystick feien d’aquella màquina una màquina perfecta. Tardes sense jugar a pilota o anar amb bicicleta per culpa de jocs com el Kung Fu Master (1987).

La primera viciada èpica que recordo va ser amb el Knight Lore a l’any 1987. Un Amstrad va arribar a la nostra casa…Després de jugar-hi unes quatre hores tancaves els ulls i encara veies el joc, recordo malsons per culpa d’aquest joc. En aquell temps no miràvem la qualitat dels gràfics, simplement si hi havia un joc nou s’havia de jugar fins a tenir mal de cap.

El més curiós d’aquella època es que cada joc tenia la seva plataforma, i que alguns jocs semblaven més moderns que altres tot i sortir el mateix any. No podies jugar a tots els jocs que volies sense tenir una sala plena de Spectrums, Amstrads, Amiga, Apple II….

També era curiós com la majoria de pares s’unien a les partides i acabaven sent un viciats més, cosa bona, ja que ells tenien els diners per comprar més jocs.

Si voleu jugar algun joc de 8 bits us recomano visitar aquest enllaç: www.80stopgames.com

Hi trobaràs jocs de: Amstrad Arcade Apple II Atari 2600 Atari ST Commodore Ms-dos Nintendo Sega TurboGrafx16 Spectrum

Game Over.