Woz i Jobs eren fanàtics del gran Alan Turin, matemàtic i mestre de la intel·ligència artificial dels anys 40. En honor a la trista vida d’en Turing, van fer el logotip. En Turing era homosexual, i va viure en una època on el Regne Unit pensava que l’homosexualitat era una malaltia i obligaven a medicar-se amb hormones. Als 41 anys, el Dr. Turing es va suïcidar menjant-se una poma enverinada amb cianur. D’aquí ve el logotip, la poma mossegada amb l’arc de Sant Martí.

apple_logo_rainbow

Qui ens podia dir que una empresa que va començar amb dues persones sense capital, que un es va haver de vendre una calculadora i l’altre una furgoneta hippy Volkswagen arribarien tant lluny.

Als anys 80 poques empreses estaven informatitzades. L’Apple II, era un model petit i més barat que altres, L’Steve Wozniak i l’Steve Jobs van tenir la visió de comprar el VisiCalc, la primera eina de full de càlcul, era perfecte per fer factures, calcular stock, etc… Això fa fer que es disparessin les ventes en el sector empresarial.

Imatges del programa VisiCalc i l’Apple II:

Aquest ordinador, va estar venent-se de finals dels 70 fins a mitjans dels 80, molts anys avui en dia, per un sol model. A mi el que realment em posava nerviós era el ratolí, ja que en aquella època casi tothom ja tenia un PC 386 i tots el ratolins tenien dos botons però ells no, un sol botó multi-funcional…sempre han estat molt fashionetis…

Ja cap als anys 90, les paraules Apple i Macintosh, desapareixen i es comença a utilitzar la paraula més ”in” del moment, Mac. En aquella època, eren ordinadors més ràpids i que duraven més però ja no era tant assequibles, així que aquí només els dissenyadors, arquitectes i editors de vídeo en tenien un al seu estudi. Com que moltes cases d’informàtica no arreglaven Macs i el servei tècnic deixava molt a desitjar,  la majoria d’empreses utilitzaven PCs. S’ha de dir a favor, que eren pocs els cops que tenies problemes amb aquestes màquines. Un gran invent que va ajudar a que prosperessin moltes empreses.